en

91738107-bbc7-4419-9dc5-95b91b0365ca

Interactief voorlezen voor jouw kind - 17/04

false

Online subscription form

Interactief voorlezen voor jouw kind - 17/04

Ben je op zoek naar tips over hoe je de taal van jouw kind kan stimuleren door voor te lezen? Wil je graag handvaten en voorbeelden om dat op een interactieve manier te doen?

Jonge kinderen kunnen en begrijpen meer dan je denkt. Voorlezen aan jonge kinderen is uiteraard meer dan lezen alleen: verhalen verzinnen bij eenvoudige aanwijsboeken, liedjes zingen en versjes vertellen – ook dat is voorlezen! 

Los van alle bewezen voordelen is een voorleesmoment vooral ook een plezierig en warm gebeuren, waar ze enorm van genieten. Jonge kinderen zijn echte onderzoekers en ontdekken de wereld rondom zich met al hun zintuigen. Laat je peuter een boek dan ook op deze manier ervaren en kom los van het traditionele ‘stilzitten tijdens en luisteren naar het verhaal!’.  We leggen de focus op voorlees- en speelplezier: ervaringen met boeken en voorlezen moeten positief en plezierig zijn, want boekplezier zorgt voor leesplezier. 

Na deze workshop:

  • heb je zicht op de vele voordelen van voorlezen aan jonge kinderen.
  • krijg je info over en praktische voorbeelden van hoe je interactief kan voorlezen thuis.
  • heb je een zicht op het aanbod aan materialen die je kan ontlenen in de Utopia zoals spelletjes, prentenboeken, zoek- en telboeken, Vertelstof,… enz. om thuis interactief voor te lezen.

Karolien Minoodt,  voorleescoach van Utopia, inspireert je graag tijdens deze workshop

Location: UTOPIA (Utopia 1, 9300 Aalst)

Organization: Huis van het Kind Aalst