en

a13491da-c297-425e-b0ff-b2684a8ed48d

Themawandeling de Merode; Natuur in het Webbekoms Broek, Diest

false

Online subscription form

Themawandeling de Merode; Natuur in het Webbekoms Broek, Diest

*GRATIS DEELNAME, INSCHRIJVEN VERPLICHT*
In de zomer van 2020 openden we samen met Landschapspark de Merode en Toerisme Vlaams-Brabant het vernieuwde wandelnetwerk de Merode, zij het door COVID zonder veel toeters en bellen. In 2021 willen we jullie graag laten kennismaken met het vernieuwde netwerk: We organiseren 3 thematische wandelnamiddagen in de 3 betrokken steden Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Op 30 mei staat de wandeling in het teken van natuur in het Webbekoms Broek. Door zijn mooie graslanden, rietlanden, bosjes, unieke bloemen en vele water- en moerasvogels, krijgt het ook wel eens de poëtische bijnaam ‘wachtbekken vol natuur’… Er nestelen dit jaar ook ooievaars die je op hun nest kan bewonderen.

We sturen je niet met lege handen op stap. We bieden je voor onderweg een gratis versnapering en drankje aan van een lokale (Merode)handelaar!

Ook in 2021 houden we nog rekening met het virus. Daarom werken we voor deze wandeling met inschrijvingen zodat we alles coronaveilig kunnen organiseren. Je kan je registreren via de onderstaande link: per 15 minuten vertrekt een groepje van maximum 10 personen. Je kan vertrekken tussen 12:30 uur en 16:00 uur. De wandeling is zo'n 9 kilometer lang.

Adres: Bezoekerscentrum Webbekoms Broek,

Omer Vanaudenhovelaan 48

3290 Diest

Location: Diest

Organization: Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw, Toerisme Vlaams-Brabant, Landschapspark de Merode