en

943cec0f-1f33-4e39-baa9-fc7dc91fb4ec

Themawandeling de Merode: Erfgoed in de Demervallei, Langdorp

false

Online subscription form

Themawandeling de Merode: Erfgoed in de Demervallei, Langdorp

In de zomer van 2020 openden we samen met Landschapspark de Merode en Toerisme Vlaams-Brabant het vernieuwde wandelnetwerk de Merode, zij het door COVID zonder veel toeters en bellen. In 2021 willen we jullie graag laten kennismaken met het vernieuwde netwerk:  We organiseren 3 thematische wandelingnamiddagen in de 3 betrokken steden Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Op 13 juni focussen we ons op Erfgoed in de Demervallei. We loodsen je langs een oude ijzerzandsteengroeve, vertellen je wat meer over de Sint-Pieterskerk, de Heimolen en het omringend landschap in de Demervallei.

We sturen je niet met lege handen op stap. We bieden je voor onderweg een gratis versnapering en drankje aan van een lokale Merode-handelaar!

Ook in 2021 houden we nog rekening met het coronavirus. Daarom werken we voor deze wandeling met inschrijvingen zodat we alles coronaveilig kunnen organiseren.  Deelname is gratis maar je moet wel verplicht registreren.  Per 15 minuten vertrekt een groepje van maximum 10 personen.  Je kan vertrekken tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De wandeling is zo'n 14 kilometer lang.

Adres: Heidemolen, Windmolenstraat 7, 3201 Langdorp

Location: Langdorp

Organization: Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw, Toerisme Vlaams-Brabant, Landschapspark de Merode