en

2144b041-834d-48b7-8c3d-735c804e9971

Hoe als omstaander omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag - 20/10

false

Online subscription form

Hoe als omstaander omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag - 20/10

Je wandelt op straat, rustig denkend aan wat je vanavond gaat eten, wanneer je plots opmerkt hoe een voorbijganger wordt nageroepen door een groepje jongeren en iemand van diezelfde groep achter deze persoon aan loopt, lachend en vulgaire woorden roepend.  Je ziet hoe de voorbijganger wegkijkt, zo snel mogelijk doorloopt en tracht zich zo klein mogelijk te maken.  Je bent verontwaardigd over wat je ziet, wilt reageren, maar twijfelt, want …  

 

Tussenkomsten van omstanders zijn van essentieel belang om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, escalatie te vermijden en ondersteuning te voorzien voor personen die het meemaken.  In veel situaties reageren omstanders echter niet, omwille van factoren zoals angst om zelf het slachtoffer te worden, niet te weten hoe te reageren en niet van mening zijn dat het aan hen is om iets te doen.  

 

Daarom wil Sensoa VZW als vervolg op de vorige campagne ‘Is ’t oké? Niet zeker? Check het!’, dit jaar actief omstaandergedrag stimuleren.  Deze campagne is gericht op jongeren en jongvolwassenen van 15-26 jaar oud.  Als ouder zitten hier zeker handige tips in die je kan meepikken, je bent welkom maar weet dat de vorming in eerste instantie gericht is naar organisaties die met deze doelgroep werken.


Wat mag je hierin verwachten:

·        Je krijgt achtergrondinformatie over omstaanders (wat zien we hieronder, welke impact kunnen ze hebben en wat maakt het moeilijk om te reageren).

·        Je krijgt stappen die omstanders volgen en je krijgt tips, tricks en eye-openers om mee te hlepen omstandergedrag te stimuleren.

Deze vorming wordt georganiseerd in samenwerking met Sensoa VZW.

Location: DIGITAAL

Organization: Huis van het Kind Aalst